PROJECTEN

Berg Maritieme Meetsystemen heeft sinds de oprichting in 2010 gewerkt aan uiteenlopende projecten, ieder met zijn eigen eisen, specificaties en uitdagingen. Op deze pagina vind u een beknopt overzicht van een aantal interessante projecten waar BergMM maatwerk oplossingen voor heeft geboden.


Bunker batchcontroller

Berg Maritieme Meetsystemen ontwierp een batchcontroller voor een nieuwbouw bunkertanker, welke voor een belangrijk deel het bunkerproces uit handen van de bemanning neemt. Met behulp van nauwkeurige massaflowmeters in de afgifteleidingen wordt op een eenvoudige en effectieve manier de gewenste hoeveelheid brandstof overgepompt vanuit de ladingstanks naar de bunkertanks op het ontvangende schip.

Lees meer


Meetsysteem drijvend droogdok

Voor dit project moest een systeem worden ontwikkeld voor het installeren en aansturen van 12 vloeistofhoogte sensoren, 4 diepgangsensoren en 2 echo sounders. De uitdaging hierbij was het feit dat het systeem ter plaatste zelfstandig geïnstalleerd en ingesteld moest kunnen worden, zonder gebruik van programmeerapparatuur. Hiertoe bouwde Berg Maritieme Meetsystemen een roestvaststalen instrumentatiekast met een PLC systeem.

Lees meer


Brandstof verbruiksmeting

Voor een bestaande zeegaande Ro-Ro realiseerden wij een uitlezing van het actuele brandstofverbruik op de brug. Hierbij moesten wij rekening houden met de aanwezige flowmeters in de toevoer en retourleidingen en een beperkte hoeveelheid beschikbare vrije signaalkabels tussen stuurhuis en machinekamer. Met een maatwerkoplossing hebben wij een passend systeem op de bestaande hardware gemaakt.

Lees meer


Winch trekkracht visualisatie

Voor een van onze klanten wie zware ladingsschepen exploiteert ontwikkelden wij een interface om via een computer de trekkracht van diverse winches aan dek te visualiseren, waarbij per project de layout van het scherm gemaakt kan worden. De interface omvat onder andere galvanische scheidingen voor meetsignalen, A/D convertors en een ethernet interface waarmee gegevens naar iedere PC in het netwerk gestuurd kunnen worden.

Lees meer


Computer gecontroleerde leidingtracing

In de industrie al jaren gebruikelijk maar in de binnenvaart vreemd genoeg weinig toegepast. Toch zijn er heel wat redenen aan te voeren waarom een systeem waarmee alle thermostaten van een elektrische leidingverwarmingssysteem snel en foutloos kunnen worden ingesteld en gecontroleerd zowel tijdwinst, gemak als (extra) veiligheid oplevert. BMM ontwierp in eigen huis, en op basis van input van de uiteindelijke gebruikers, een dergelijk systeem.

Lees meer


Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!