BRANDSTOF VERBRUIKSMETING

Voor een bestaande zeegaande Ro-Ro met twee voortstuwingsmotoren is Berg Maritieme Meetsystemen gevraagd een uitlezing op de brug te realiseren waarop het actuele brandstofverbruik voor ieder van de twee motoren in liters per uur en liters per afgelegde mijl kon worden afgelezen. Beperkende factoren in dit project waren met name de aanwezige flowmeters in de toevoer en retourleidingen en de beperkte beschikbare hoeveelheid vrije signaalkabels tussen machinekamer en stuurhuis.

Berg Maritieme Meetsystemen ontwikkelde een interface die in de bestaande signaalweg van de flowmeters in de machinekamer kon worden opgenomen, zonder dat in dit systeem enige aanpassing noodzakelijk was. De meetsignalen worden via een 2-draads bus - in een bestaande signaalkabel - naar de brug getransporteerd. Een eveneens speciaal voor dit project door ons ontwikkelde
interface combineert de verschillende meetwaarden van de flowmeters met een van het speedlog afkomstig pulssignaal en stuurt de berekende verbruiksgegevens naar een tweetal LCD indicators. Deze LCD indicators hebben wij specifiek voor dit doeleinde ontwikkeld, compleet met aluminium paneelbehuizingen waarin een optische sensor is opgenomen die de lichtopbrengst van de achtergrondverlichting automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Het complete systeem is vanaf het moment waarop de opdracht werd gegeven in minder dan 5 weken opgeleverd.